Voi ei, tuolla Hiskillä on nyt selvästi jotain ihokutinaa... Mitään rupea tai ihottumaa ei ole, mutta häntää ja sen tyveä vaikuttaa kutittavan välillä tosi paljon.

Rasvahappokuuri on aloitettu ja tänään käyn eläinkaupasta katsomassa josko sieltä löytyisi turkin sähköisyyttä vähentävää hoitoainetta ja jos muutosta kutinoihin ei tule, niin sitten eläinlääkäriin kyselemään neuvoa ja pohtimaan mahdollisia ruoka-aineallergioita ja sulkemaan muiden fyysisten syiden mahdollisuudet pois.

Mun mielestä kissan liikkumisessa ei oo mitään outoa (ja on ihan yhtä aktiivinen kuin aina), eikä arista häntää/ hännäntyveä (tuntuu että kun hännäntyveä tai häntää painelee/tunnustelee niin selkänahka rupeaa kissalla värisemään mikä viittaisi mielestäni kutinaan), mutta jossei tuohon asiaan tule nyt muutosta niin pitää sekin käydä vielä eläinlääkärillä varmistamassa.

Tuntuu vaan Hiskin reaktioidenkin perusteella että häntää kutittaa, sillä yrittää pyydystää sitä ja saadessaan kiinni rapsuttaa hampailla, ei kuitenkaan niin kovaa että tulis haavoja/ karvoja lähtisi (ei siis ole karvattomia alueita). Voisin kuvitella että jos kipuja olisi niin nakertaisi häntäänsä raivokkaammin ja silloin voisi olla jo haavoja/karvattomia kohtiakin näkyvissä.

Turhautumisesta en usko tässä olevan kyse, sillä leikitän kissoja melko runsaasti päivän mittaan (jonka lisäks kissat leikkivät keskenään) ja jos Hiski rupeaa jahtaamaan häntäänsä, niin silloin sitä ei välttämättä mitkään lelut kiinnosta, ainoastaan häntä ja sen jahtaaminen. Pyrin kuitenkin joka tapauksessa kissojen päivittäiseen ja runsaaseen aktivointiin.

Nyt jos säät rupeaisivat olemaan hieman mukavammat, niin Hiskinkin kanssa päästäis säännöllisemmin tuohon takapihalle. Olen kuullut että ulkoilmakin voi tehdä hyvää iholle ja sekin vaihtoehto kokeillaan.

Olen vaan hieman huolissani, sillä jokin syy tuolle Hiskin toiminnalle on ja kun mitään selkeää syytä ei tuolle vielä ole löytynyt.

Noh, asiaa selvitellään ja sen vaatimat toimenpiteet tehdään, nyt vaan tää epävarmuus hieman kaihertaa... Mitä jos sillä onkin kipuja?

Onko teillä mitään vinkkejä millä kissan ihon kutinaa voisi yrittää vähentää? Auttaisikohan ilmankostutin kuivaan sisäilmaan? Onkohan turkin sähköisyyttä vähentävistä hoitoaineista apua? Onko teillä ollut iho-ongelmaisia kissoja? Miten iho-ongelmat ovat oireilleet?

Onko teillä kokemusta kissan ruoka-aineallergioista? Millaisia oireita on tullut? Millainen prosessi eliminaatiodieetti on käytännössä?

Mitä muita syitä kissan häntänsä jahtaamiselle voi olla? Stressistä ei pitäisi olla tässä tapauksessa kyse, eikä turhautumisesta...