Nyt on ollut niin märkää, että Elmo rapatassu ei ole herkän hipiänsä kanssa oikein ulkona (eteenkään metsässä) viihtynyt, vaan lenkit ovat jääneet melko lyhyiksi.

Syksyn perustekemisiin onkin kuulunut tv:n katselu teekuppi kädessä, fleecehuopaan kääriytyneenä ja kissa jalkojen päällä kehräämässä. Nämä fleece -materiaalista tehdyt torkkupeitot ovat olleet niin meidän vanhojen kissojen, kuin Hiskin ja Elmonkin keskuudessa ihan ykkös hitti ja jalkopäähän on aina tungosta kun kaivaa huovat esiin jalkoja lämmittämään.

Täällä on nyt pohdinnassa, että millaisia temppuja sitä lähtisi Hiskin kanssa työstämään seuraavaksi. Tässä kun on tullut vastaan sellaisia tilanteita joissa oma arviointikyky punnitaan ja se, ettei vaadi kissalta (tai itseltään) liikoja. Temppujen kun on tarkoitus olla kivaa oppimista ja yhdessäoloa omistajan ja kissan välillä, ei mitään pakkopullaa. Pohdinnassa olisikin nyt suht. yksinkertaisia temppuja kissalle opetettavaksi, ei haluta haukata liian suurta palaa kerrallaan.

Itse olenkin aloittanut aina uuden tempun opettamisen sillä, että mennään pienin vauvanaskelin eteenpäin ja alkuun palkitaan kissa jo pienestä "sinnepäin" elkeestä ja siitä edetään sitten vähitellen kohti lopullista päämäärää.

Onneksi Hiskillä on loppumaton into temppuiluun ja uuden oppimiseen ja niin kauan tiedän että ollaan oikealla linjalla, kun kissa itse tulee luokse tarjoten esim. ylävitosta, osoittaen että se selkeästi haluaa temppuja tehdä.

Kirjoittelen temppuiluistamme myöhemmin oman postauksen.