Kommenttilaatikossa oli kyselty vinkkejä kissojen olon viilentämiseen kesäkuumalla ja tässä meidän kikkakolmoset, josko niistä olisi jotain hyötyä. :) Hieman viiveellä nämä vastaukset tulevat, mutta toivottavasti vinkit vielä tulevat tarpeeseen - onhan kesääkin toki vielä aimo pala jäljellä. :)

1. Kissojen ulkotarhaan juomakuppi. Sain vanhemmiltani heille tarpeettoman (uuden kuljetuskopan mukana tulleen) kupin jonka saa kätevästi kiinnitettyä ulkotarhan verkkoseinään. 

2. Kissoillamme (etenkin Hiskillä) on tapana nukuskella kylppärissä, meidän matalassa pyykkikorissamme sen ollessa tyhjä. Kun Hiski oli selkeästi tukalan kuumissaan helteiden takia, niin laitoin korin pohjalle kylmäkallen pyyhkeeseen käärittynä. Kyllä oli mukavaa! Hiski menikin heti koriin nojailemaan uuteen viilentäjään. Kylmäkalleissa on myös se hyvä puoli, että ne pysyvät viileinä useamman tunnin ja täten yksi kylmäkalle riittänee viilentämään kissan oloa läpi päivän paahtavimman helteen. Kylmäkallen sijasta yhtä hyvin tähän tarkoitukseen käy esim. puolen litran muovinen limupullo, joka täytetään vedellä ja jäädytetään pakastimessa. Toki tämä limupullo voi menettää viilentävät ominaisuutensa nopeammin kuin kylmäkalle, mutta viilentää silti mukavasti.

HUOM!
 Jos käytätte kylmäkalleja/jääpulloja kissan viilentämiseen esim. sen lempi nukkumapaikan yhteydessä, niin käärikää kylmäkalle esimerkiksi pyyhkeeseen. Tällöin se on miellyttävämpi kissan nojailla. :)

3. Ilmastointilaite. Viimekesänä hankittu ilmastointilaite pitää mukavasti meidän pienen kaksiomme viileänä. Tämä on luonnollisesti miellyttävää meille ihmisillekin, mutta toki myös kissoille, joiden kesäpäiviä mukava ilmastointi viilentää.

4. Tätä me ei olla viilentämistarkoituksessa kokeiltu, mutta muuten kissojen aktivontiin kylläkin. Eli jääpalat. Eli jääpalamuotista vaan jääpala esim. kylppärin lattialle (tämä ihan siitä syystä että sulava jääpala voi aiheuttaa vahinkoja esim. laminaatti- tai parkettilattialle) kissojen leikkikaluiksi. Omistaja voi halutessaan vielä yrittää kiinnittää kissan huomion jääpalaan potkaisemalla siihen esim. jalalla hieman vauhtia. Meillä jääpalat ovat mieluisa leikkikalu juurikin sen takia, että ne liukuvat kylpyhuoneen kaakelilattialla niin hyvin, että niitä on kissojen hauska jahdata.

Kertokaahan tekin omat kikkakolmosenne kissojen olon viilentämiseen kesähelteillä!