Chlamydia(klamydia)bakteeri on nyt todennäköisin diagnoosi kissojen oireisiin ja siihen käynkin viimeistään maanantaina hakemassa apteekista hieman ärtsymmät ja varta vasten klamydian hoitoon tarkoitetut antibiootit joita syötetäänkin sitten koko köörille hieman pidempään, kuten klamydian hoidossa yleisesti tapana onkin.

Kyseessä kun on bakteeri, mutta yleensä sitkeä sellainen, niin antibioottikuurin on oltava pitkä jotta bakteeri lähtee kissan elimistöstä kokonaan (tarkoitus kun olisi ettei kukaan noista jäisi taudinkantajaksi, toivottavasti onnistuu noilla lääkkeillä). Oireiston perusteella tämä diagnoosi on nyt tehty, ainakaan tässä vaiheessa ei mitään testejä oteta, vaan antibiootit syödään ja sitten tarkkaillaan kissojen vointia. Mikäli oireet palaavat, niin sitten mietitään jatkoa hoidon osalta, sekä noiden vasta-ainetestien tarpeellisuutta.

Tässä kun nyt on kaikki viittaukset siihen, että tuo pöpö ois nimenomaan bakteeri ja silloin ainoaksi vaihtoehdoksihan jää tuo chlamydia, kahden muun kissaflunssan aiheuttajien ollessa viruksia. Nyt sitten vaan koputellaan reilusti puuta ja toivotaan ettei nää oireet enää tuon pitkän ab -kuurin jälkeen uusisi. Saa pitää peukkuja!

Kissojen chlamydiahan on melkolailla eri asia kuin ihmisen vastaava, vaikka tuo kissojenkin klamydia (kirjoitan tässä nyt klamydia, en "chlamydia" kun em. on paljon yksinkertaisempi kirjoittaa :D) kai teoriassa vois tarttua (pisaratartuntana) ihmiseen, vaikka se todella harvinaista onkin (kop kop puuta jälleen). Kissan klamydia on siis ns. kissaflunssa, jossa pääasialliset oireet ovat kissan silmän/silmien sidekalvon tulehdukset ja hengitystieoireet.

Vastapainoksi kaikelle tälle ikävälle on nyt kyllä pakko viljellä hieman (huonoa) huumoria. Päivän (huonon) huumorin annos siis tässä, olkaa hyvä:

Olen nyt olosuhteiden pakosta joutunut hoitamaan tätä asiaa eläinlääkärimme kanssa puhelimitse myös kouluaikana ja olenkin koulussa käytävällä puhunut ummet ja lammet klamydiasta ja herpeksestä. Pari aiheeseen liittynyttä puhelua kouluajalla ja koulun käytävillä puhuttuani havahduin ajattelemaan, että mitäköhän mahdolliset puheluni sivusta kuulleet henkilöt mahtavat ajatella, kun kailotan jostain KLAMYDIASTA ja HERPEKSESTÄ... Kaikille ei nimittäin välttämättä tullut selville se homman konteksti, eli se että kyse on KISSAN klamydiasta, ei ihmisten :DD Eli aika moni saattaa nyt mun puheluideni perusteella luulla että mulla on klamydia/herpes  :DD 

Tänään naurettiinkin luokkakaveiden kanssa, että olisiko pitänyt mennä kuuluttamaan keskusradioon/ laittaa tiedote ilmoitustaululle siitä, että MULLA EI OLE KLAMYDIAA, vaan kissoilla ja että kissojen klamydia on IHAN ERI ASIA kuin ihmisten :D

Eli jos joku meidän koulusta eksyy tänne lukemaan, niin ei, mulla EI ole klamydiaa.