Olen itse sellainen henkilö, joka kuin itsestään kehittää lempinimiä eläimilleen ja kissapojillekin on ehtinyt niitä muodostua yksi jos toinenkin. Kissoja tämä kutsumanimien laaja kirjo ei näytä hetkauttavan, päin vastoin, ne reagoivat jokaiseen variaatioon mikä nimistään on väännetty.

Elmo (joka oli alunperin muuten Hilma, tytöksi kun luultiin ...) on siis myös mm. Elmeri, Elkku, Elkkeri, Elmondo, ElMonster (ei ole siis mikään monsteri, nimi viittaa ainoastaan kissan isoon kokoon) Elmioso Massiivi (vrt. Grandiosa Massiivi -> kissan iso koko :D) , Elmo Elias, Elmukelmu, Elmeri Fudson...

Hiski taas on myös mm. HiZi, Hisku, Hiskias, Hissipoika, Hide, Hiski Hiskias (huomaa rimmaavuus Elmo Eliaksen kanssa :D), Lattehuuli (cafe lattea muistuttavan naamakuviointinsa vuoksi), Hisekius, Hisukisu, Hiskender...

Okei, okei, (murto)-osa näistä lempinimistä on avomiehen keksimiä, eivät siis ainoastaan minun tuotoksiani, vaikka mulla se taipumus noita nimiväännelmiä onkin tehdä :D

Itse olen sitä mieltä että nuo lässytys- /hellittelynimet syntyvät eläimestä itsestään, eikä niitä voi päättää etukäteen eläintä näkemättä. Entinen omistaja on nimennyt nämä kissat loistavasti, Elmo on niin Elmo ja Hiski niin Hiski, ettei niiden kohdalla muut nimet tulisi kysymykseenkään. On tärkeää että nimi kuvastaa eläimen persoonaa ja nämä nimet kuvaavat juuri näiden kissojen persoonia, vai mitä mieltä olette?

Elmo: Herra Elmo, arvokas herra joka tutkii ympäristöään rauhallisesti, mielellään jostain korkealta. Ei hyväksy nenille hyppimistä (paitsi Hiskiltä), eikä mielestään arvolleen sopimatonta kohtelua (esim. kynsien leikkuu).

Kuitenkin Elmo äityy varsin usein kehräämään ja silloin tarvitsee runsaasti huomiota ja rapsutusta... Mutta vain hänen omilla ehdoillaan. Elmo tarkkailee aina tilannetta tovin, ennenkuin ryhtyy mihinkään. Oikea syvällinen filosooffi ja omien teidensä kulkija.

Hiski: Veitikkamainen pojankloppi, jolla aina pilke silmäkulmassa. Osallistuu aina kaikkiin kodintöihin tiskaamisesta remontointiin ja on aina ensimmäisenä siellä missä tapahtuu. Hiski suhtautuu melko ennakkoluulottomasti, spontaanisti ja uteliaasti kaikkeen ja sitä voisi melkein kutsua... hm.. rämäpääksi :D. Ainoastaan imuri saa tämän veitikan vakavamieliseksi, mutta sekin vain hetkeksi.

Kaikenlainen oppiminen on tämän viikarin mieleen ja näissä tilanteissa muuten vallattomasti kumipallon lailla ympäriinsä hyppivän Hiskin keskittymiskyky on loistava. Oma tahtokin tuodaan selkeästi esille tyyliin sopivalla "puppy eyes" - tekniikalla, söpöltä näyttäen.

Suurena kulttuurihistorian ystävänä pidän myös siitä, että Elmo ja Hiski ovat vanhoja suomalaisia miehen nimiä (Hiski nimen tosin on saanut kokonaiset viisi ihmisenalkua viimevuonna!). Parempia nimiä siis tuskin voisi näille pojille olla.

Pientä hämmennystä tosin herätti kun huomasimme että naapurin aidankin takana huudeltiin Elmoa ja selvisi että heillä puolestaan on Elmo -niminen koira :D

Millaisia nimiä teidän eläimillänne on ja millaisia hellittelyversioita niistä on muodostunut?