Olen saanut kissanäyttelyihmisiltä niin paljon kannustavia vinkkejä, että pitkän harkinnan jälkeen päättänyt kuitenkin kokeilla, että mitä Hiski tuumaa kissanäyttelymeiningistä.

Tepukainen on siis ilmoitettu RUROKin näyttelyyn huhtikuun lopulla ja RUROKin näyttelysihteeriltä asiaa tiedusteltuani päätin, että otan Hiskin mukaan näyttelyyn ns. kaverikissaksi. Eli Hiski tulee siis paikan päälle Tepukaisen häkkikaveriksi, mutta ei mene tuomarille arvosteltavaksi.

Tämä antanee siis hieman osviittaa siitä, miten Hiski reagoi näyttelytilanteessa ja jos on viittausta siihen että Hiski ei tähän hommaan yksinkertaisesti sovellu, niin sitten en vie sitä näyttelypaikalle enää toista kertaa, enkä ilmoita sitä tuomarille.

Tämä kaverikissana olo on minun mielestäni hyvä ja pehmeä tapa kokeilla kissan soveltuvuutta näyttelyhumuun, enkä halua viedä sitä suoraan läpi koko ruljanssin, siksi Hiski tulee ainoastaan kaverikissaksi kokeilumielellä. Samalla näkee myös että miten Tepukainen suhtautuu Hiskiin näyttelytilanteessa, rauhoittaako Hiskin olemassaolo sitä vai saako hermostuneeksi, sekin jää nähtäväksi.

Ihan kissan ehdoilla tässä mennään vaivihkaa kokeillen, nyt kun Hiskin vähäiset hännänjahtaukset ovat viimeaikoina tuntuneet olleen -ei hermostuneisuuden tai stressin, vaan turhautumisen aiheuttamia (itse kun olen sairastellut tässä ja ulkona niin kylmä etteivät kissat sielläkään juuri viihdy, niin kissojen aktivointi jäänyt viime aikoina harmillisen vähäiseksi), joten toivo elää että Hiskistä sukeutuisikin näyttelykissa. Mutta jos ei sukeudu, niin se on täysin ok, mutta kokeilemallahan sekin sitten selviää.