Nyt ollaan sitten taas ruvettu ulkoilemaan ihan täysillä. Etenkin Hiski on aivan innoissaan kevään tulosta ja ulkoilusta kevätsäässä. Ollaan tosin nyt käyty ihan vaan tuossa meidän pienellä takapihalla, sinne tuntuu kissoilla muutenkin olevan suurempi hinku kuin tuonne "ulkomaailmaan".

Tosiaan etenkin Hiski on aivan innoissaan ulkoilusta ja on kyllä ulkona ollessaan niiiin tyytyväistä kissaa että! Leipoo vaan ilmaa ulkona kävellessään, makoillessaan ja maisemia katsellessaan :) On niin mukavaa kun voi tarjota kissalleen tekemistä josta se todella nauttii. Valjaissa nuo on tuolla takapihallakin kyllä pidettävä, muuten saattaisi suuri ulkomaailma kutsua vähän liiankin kanssa. Valjaat eivät kuitenkaan näitä epeleitä häiritse, vaan tutkimusmatkoja tehdään ja maisemia katsellaan :) Hiski tykkääkin hakeutua koko pihan korkeimmalle paikalle (pihagrillin päälle), josta näkee mukavasti aidan yli kaikki lähiympäristön tärkeät tapahtumat.

Kevät on vaikuttanut kyllä näihin meidän leikattuihinkin kolleihin ja tuntuu että ne tosiaan valon lisääntymisen myötä hinkuvat paljon enemmän ulos kuin talvella. Isäni kertoi että myös heidän leikatut kollinsa ovat kevään myötä aktivoituneet ja ulkoilu maistuu jo heillekin. Onko teidän kissoillanne kevättä rinnassa? Miten se ilmenee?

Tepu ei ole vielä päässyt ulkoilmasta nauttimaan (paitsi ihan pikkasen sylistä käsin) ja nyt saatiin lapsuudenkotimme edesmenneen Valtsu -kissan valjaat lainaksi ja sen johdosta pääsee Tepukin tässä nyt kevään mittaan totuttelemaan ulkoilun saloihin. Vielä ei olla viitsitty ihan ihkauusia valjaita tuolle pennulle ostaa, sillä kasvaa ja massavoituu tuosta varmaan vielä jonkin verran ja ostetaan sitten ihan ihka uudet kun voidaan olla varmoja ettei ihan heti tarvitse olla sitten ostamassa uusia, isompia. Siihen asti nuo vanhat "vintagevaljaat" (niillä siis ikää melkein 20 -vuotta) ajavat hyvin asiansa, nyt kun niihin on tehty pari reikääkin lisää :)

Nyt on Tepukaisella tälläkin hetkellä "henkselit" päällä täällä sisällä, ihan totuttelumielessä. Välillä se juoksee edestakaisin, hyppii, pomppii ja yrittää kaikin voimin kuoriutua valjaistaan ja välillä se taas tuntuu hetkeksi unohtavan koko valjaat, kunnes sitten taas äkkää että "mitämullaolikaanpäällä!?" ja sitten taas mennään :D

Vielä ei ole tainnut tuo Tepukainen ihan varsinaisesti älytä olevansa kolli, mutta sen verran tämä kevät vaikuttaa, että olin tuossa jokin aika sitten havaitsevinani maukumisessa äänenvoimakkuuden lisääntymisen ja sen "tietyn sävyn" . Niinpä huomiseksi onkin varattu eläinlääkäriaika Tepun miehuudenpoistamisoperaatiota varten :D

Vielä saa olla tovin ruokaa kupissa, mutta kohtapuolin joudunkin ottamaan kaikki sapuskat pois ja pistämään pojat paastolle. Tepuhan olisi todellisuudessa ainoa jonka huomisen kastraation takia paastota tarvitsisi, mutta olosuhteiden pakosta joudun takavarikoimaan sapuskat kaikilta, sillä täällä on mahdoton valvoa erikseen jokaisen kissan syömisiä.