Jee... eläinlääkäri soitti eilen ja kertoi että Tepukaisesta reilu viikko sitten otetut testit (herpes, calici, klamydia ja mykoplasma) ovat kaikki negatiivisia!! Eli mitään flunssanaiheuttajaa ei siis elimistössä ole, ei virusta eikä bakteeria.Meillä testattiin ainoastaan Tepukainen (oli jo yhden kissan kohdalla senverran tyyristä hommaa, että yhden kissan testaaminen tässä tilanteessa sai riittää), mutta ell sanoi että tod. näk Hiski ja Elmokin ovat tartuntavapaita, kun Teppokin on. :) 

Kyllä putos nyt kivi sydämeltä ja olo on hyvin huojentunut. Nyt sitten vaan pläräämään "sillä silmällä" näyttelykalenteria, josko pääsis ilmoamaan johonkin lähiaikana järkättävään näyttelyyn Tepukaisen ja Hiskinkin. Hieman harmittaa että venähti näyttelytauko näin pitkäksi, mutta kun on kissojen sairasteluista kyse niin kyllä mä mielummin pelaan varman päälle. Eikä se näyttelyttäminen niin tärkeetä oo, vaan kissan hyvinvointi ykkösenä ja kissan ehdoilla näyttelyhommiakin meillä harrastetaan.

Aivastelukin on loppunut ja eläinlääkärikin oli sitä mieltä, että kyseessä voi olla kissojen hengitysteitä tilapäisesti ärsyttänyt katupöly tms. mitä ne ovat voineet hengitellä tuossa ulkotarhassa ulkoillessaan.

Mikäli aivastelu ei nyt radikaalisti lisäänny tai pahene, niin en reagoi siihen mitenkään... Jos tuntuu että aivastelu lisääntyy tai äityy pahaksi, niin sitten tietty oireenmukainen hoito sille.

Mutta mitään tarttuvia flunssia ei ole taustalla ainakaan ja kissatkin ovat pirteitä ja voivat hyvin (tässä kohtaa pitää kyllä koputtaa puuta, muuten ne tietysti sairastuu heti kun oon niiden terveyttä hehkutellu). Tämä negatiivinen testitulos kertonee myös sen, että vähän yli vuoden takaisesta kamalasta flunssaepidemiasta selvittiin Zithromaxin avulla ja saatiin se klamydiapöpökin häädettyä kokonaan kissojen elimistöistä.

Jee!