Huhhuh, nyt on Elma (maaseutu) -messut koluttu tältä vuodelta ja löytyipä kissoille ja kissaihmisillekin sieltä paljon virikettä :) 

Kotikissaihmisen mieltä lämmitti syvästi SuVakin (Suomen valtakunnallinen kotikissarengas) läsnäolo messuilla ja olipa siellä heidän pisteellään kotikissojen karvaisiakin edustajia paikalla ja ottivat kaikki isojen ja pienempien ihmisten pällistelyt todella rennosti ja nautiskelivat saamastaan huomiosta.

Itse tiedustelin Suvakin edustajilta asioita kotikissanäyttelyitä koskien, sillä itseäni kiinnosti jo aikoinaan vanhan veteraanini kanssa osallistua moiseen toimintaan ja nyt hieman ajatuksen tasolla virinnyt homma näiden nuorten kissojen myötä.

Vielä ei kuitenkaan kokemattomana näyttelykävijänä riitä rohkeus hypätä yksin tuntemattomaan, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa voidaan käydä maatiaispoikiemme kanssa ihmettelemässä ja opettelemassa hieman näyttelymaailman saloja, tällä hetkellä tosin tyydymme vain temppuilemaan täällä kotona, neljän seinän sisällä.

Myös ruokavalmistaja Royal Caninilla oli oma pisteensä messuilla ja sieltä sitten ostinkin kokeeksi pienen kokeilupaketin uutta Exicent (kirjoitettiinkohan edes noin?) kuivanappulasarjaa. Paketissa oli siis pienet pussit kolmea erilaista ruokaa (yhdessä voimakas haju, toisessa taas proteiini- ja rasvapitoisuudet optimaaliset jne.) ja niiden avulla pitäisi pystyä testaamaan että millä perusteella juuri meidän kissamme valitsevat ruokansa. Ihan mielenkiinnolla kokeilemme ja katsomme että vaikuttaako lopputulos ruokailutottumusten muuttumiseen vai ei.

Royal Caninin nappulat ovat kuitenkin yleisesti meillä se maistuvin, eikä raksumerkkiä uskalla kovin huolettomasti vaihtaa, sillä Elmon masu menee yht' äkkisistä vaihdoksista herkästi sekaisin. Merkin sisäisiin vaihdoksiin (esim. RC:n Indoor ja Sterilized) kissan masu ei reagoi, merkin vaihdokseen kyllä. Luultavimmin tulemme siis pysymään Royal Caninin Indoor ja Sterilized nappuloissa, mutta hauskahan tuota on kokeilla ja sen perusteella saa hauskaa nippelitietoa omista kissoista ja niiden yksilöllisistä ominaisuuksista :)

Kun tulin kotiin ja lappasin messutuomisia kassista pöydälle, kiinnitti Hiski ainakin heti tiiviisti huomionsa ruokapakkauksiin, joten eiköhän nuo tuliaiset ihan innolla ja hyvällä ruokahalulla syödä:)

Ulkona on loskaisaa, ensi viikolla ilmeisesti kuitenkin tulossa pakkasta ja lunta. Toivonmukaan lunta ja pakkasta riittäisi, jotta pääsisimme taas Elmon kanssa pienin erin tutustumaan tuohon valkoiseen talven ihmeeseen :)