Noniin... Nyt on sitten näyttelyt näytelty tältäerää ja emäntäkin rupeaa senverran toipumaan että raporttia jaksaa tapahtumasta blogiin vääntää.

Eli siis, mistäs sitä aloittaisi. Noh, aloitetaan vaikka siitä, että Tepukainen käyttäytyi todella hienosti ja stressasi huomattavasti vähemmän kuin ensikertalaiselta odotin. Alkuun näyttelyhäkki oli tietenkin omituinen paikka ja siellä piti vähän kyyhöttää, mutta eipä aikaakaan kun poika rentoutui. Automatkat niin mennessä kuin tullessakin Tepukainen kommunikoi hyvin äänekkäästi takapenkillä viereisessä kopassa olleen velipoikansa Tanskun kanssa. :D Selvästikin vaihtoivat kuulumisia kun vuorotellen maukuivat ja veljeksillä on kyllä niin samanlainen ääni ettei voinut tietää kumpi kulloinkin oli äänessä jollei katsonut että kummalla liikkuu suu.:D

Käsidesi osoittautui kyllä Tepukaisen inhokiksi numero yksi. Joka kerta kun hänen lähettyvillään töräytettiin käsidesiä käsiin, niin Tepukainen jähmettyi irvistäen häkin nurkkaan ja oli sitä' mieltä että hää ei pysty liikahtamaankaan niin kauan kun käsidesi haisee. Tämä tosin lienee onneksi ainoastaan tottumiskysymys ja uskon että Tepukainen ajan saatossa tuohon käsidesiinkin tottuu. Naureskeltiinkin Outin kanssa ajatukselle irvistelevästä Tepukaisesta tuomarinpöydällä ja toivottiin että tuomari olisi huumorintajuista sorttia.

Tepukaiselle uusi tilanne aiheutti toki kyllä senverran hämmennystä, että tietyt tilanteet saivat sen kiroilemaan. Tepukaisellahan on siis tapana jurputtaa eli äännellä mitä ihmeellisimmillä tavoilla jos jokin asia ei häntä miellytä, mutta ei kuitenkaan tee elettäkään raapaistakseen tai purrakseen. Mahakarvojen kampaaminen oli näyttelypaikallakin se, mikä sai Tepukaisen jurputtamaan samalla kun makasi sylissä hievahtamatta kammattavana.

HCL, eli pitkäkarvaiset kotikissat ja HC- veteraanit arvosteli ruotsalainen Hannah Jensen ja HCS, eli lyhytkarvaiset kotikissat taas tanskalainen Dorte Kaae. Tepukainen ei irvistänyt tuomarin käsidesille ja käyttäytyi muutenkin hyvin (yksi apinaääni taisi päästä ilmoille tuomarin pöydällä), josta tuloksena HCL urosten ryhmän sija 1, TP/NOM, eli paneeliin asti päästiin ja saatiin kotiinviemisiksi iso punahopeinen ruusuke ja kaikille TP -kissoille jaettu Merilasin juomalasi SUROK- kaiverruksella.


Tepukainen assistentin kanssa paneelissa.


Tuomari Dorte Kaae katsomassa Tepukaista paneelissa.

Paneelissa emme menestyneet, mutta kyllä jo se että oma ryhmä voitettiin ja paneeliin asti päästiin ylitti kyllä kaikki odotukset (joita ei oikeastaan kyllä juurikaan ollut) ja olen todella tyytyväinen lähinnä siitä, että Tepukainen näyttää olevan juuri oikeanlainen luonne näyttelyhommiin.  Mitään katastrofaalista ei tapahtunut  vaikka näin etukäteen painajaisiakin täydellisestä (lähinnä emännän) epäonnistumisesta. Tepukainen käyttäytyi myös täyden kympin arvoisesti ja tuomarikin mainitsi hyvästä käytöksestä arvostelusetelissään.  Paneelissa tapahtuikin se, mitä oltiin "pelätty" eli Tepukainen irvisti desinfiointiaineelle... :D Onneksi teki sen niikn vaivihkaa, että sitä ei tainnut kukaan muu huomata kuin minä ja Outi, jotka repesimme täysillä nauramaan.


Tepukainen matkalla paneeliin assistentin kanssa. Edessä pitkäkarvainen naaras Sandra Sabine ja takana koko potin korjannut Susanna.

Tepukaisen paneelissa esittänyt assistentti oli todella mukava ja osaava, hänelle siis suuri kiitos kuten myös kanssanäytteilleasettajille jotka rauhoittelivat jännittävää ja ylihysteeristä emäntää. :D Oli myös mukava tavata muita kotikissojen omistajia ja näyttelyttäjiä ja jäi kaikenkaikkiaan hyvä mieli tästä tapahtumasta.

Hieman jännittynyt Tepukainen tietenkin tuomarin pöydällä oli, sitä ei ole kieltäminen. Se ei siis puskenut tuomaria eikä kehrännyt (ensikertalainen nuori kissa, eihän siltä voi moista odottaakaan tässä vaiheessa!) , mutta ei myöskään raapinut tai purrut ja antoi vieraiden ihmisten käsitellä hienosti (ei siis kotioloissa raavi taikka pure paitsi varpaita leikkimielellä, mutta koskaanhan ei entuudestaan tiedä että miten kissa uudessa tilanteessa reagoi). Tästä on siis todellakin hyvä jatkaa.


Väsynyt voittaja.

SUROK 50 -vuotis juhlanäyttely Helsingin jäähallissa 31.7-1.8.2010. 
Me olimme paikalla siis ainoastaan lauantaina, joten sunnuntain tulokset jne. ovat hieman suppeammat kuin lauantain.
Varmistuslähteenä käytetty: www.catshow.fi

31.7.2010 Kotikissaryhmien voittajat:

Lyhytkarvainen uros: Emil  sija: 1. NOM tuomari: Dorte Kaae
Lyhytkarvainen naaras: WW06 Susanna sija: 1. NOM tuomari: Dorte Kaae

Pitkäkarvainen uros: Teppo Taikatohveli sija: 1. NOM tuomari: Hannah Jensen
Pitkäkarvainen naaras: Sandra Sabine sija: 1. NOM tuomari: Hannah Jensen

Veteraani: WW06 Susanna
BOB, BIS: WW06 Susanna

1.8.2010

Paras lyhytkarvainen: Kristiina
Paras pitkäkarvainen: Sandra Sabine

Veteraani: WW06 Susanna
BIS: Kristiina

 

ps. Nyt kun kissojen varsinaiset kotisivut ovat vielä työn alla, niin lisäsin tännekin sivun Tepukaisen näyttelytuloksille... Niitä olisi tarkoitus jatkossa kirjata kotisivuille, kunhan ne tässä nyt jossain vaiheessa valmistuvat...