Eläinlääkärikäynti on nyt takana ja kissat näin alkuun 10 päivän antibiootti- ja silmätippakuurilla ja jos ens viikon alkuun mennessä ei ole oireet helpottuneet, niin sitten jatketaan kuuria. Tepulla oli ihan ok. näköiset silmät (ilmeisesti kuitenkin jotain pientä viitettä tulehduksesta?) ja hengitysäänet normaalit. Isoilla kissoilla olikin sitten hieman ärtsymmät oireet, molemmilla kuului rohinaa hengitysteistä ja tulehtuneet silmät. Sarveiskalvot oli kaikilla onneksi ehjät, mutta sidekalvoilla sitten sitä tulehdusta. Elmolla silmät ovat kaikista pahiten tulehtuneet, ressukka :(

Koko köörihän siinä meni sitten antibiootti- ja silmätippakuurille samantien.  Antibiootti on tablettimuodossa ja menee alas ihan ok (kop kop puuta), JÄÄKAAPPIKYLMIEN silmätippojen laitto kaikille kissoille MOLEMPIIN silmiin NELJÄ kertaa päivässä onkin sitten se haasteellisempi homma, se kun ei kissojen mielestä ole mitään kovinkaan miellyttävää (no kenen mielestä olisi, kylmiä silmätippoja suoraan silmään...) ja vastaan hangoittelukin sitten sen mukaista.

Toivon yli kaiken että antibiootti rupeaisi tehoamaan aj että max. 14 päivän kuuri Synuloxia olisi tarpeeksi. Jos oireet eivät nimittäin 10-14 päivän kuurilla nujerru, niin sitten pitää tutkia tarkemmin että mikä nuo oireet mahdollisesti aiheuttaa.

Tepu on ollut ihan virkeä, isot kissat taas hieman väsyneempiä. Tepu onkin ollut ihan surkeana täällä vailla leikkikaveria, kun molemmat isoveikat ovat olleet koko päivän potemassa, eivätkä ole oikein jaksaneet leikkiä. Olenkin tässä yrittänyt vähän aktivoida Tepua, ettei toinen ihan tylsistyisi. Kovasti toinen on yrittänyt isoja kissoja saada leikkimään, mutta laihoin tuloksin :( Voi kunpa nuo nyt paranisivat pian.

No jos paljon pahaa niin sitten jotain hyvääkin, nimittäin kissat luonnollisestikin punnittiin eläinlääkärikäynnin yhteydessä seuravaanlaisin tuloksin:

  • Tepukainen on olemukseltaan tosi, tosi pienen ja ruipelon näköinen ja oloinen ja ennen punnitusta eläinlääkärikin totesi (kun kysyin hänen mielipidettään asiasta) että onhan se aika pieni ja "rääpäleen näköinen" siihen nähden että se on kuitenkin kohta jo puolivuotias... No eikä mitä, vaaka se kertoikin omaa kieltään: Tepun paino 1850g! , eli ihan hyvä paino tuon ikäiselle. Eläinlääkäri kertoi hänellä olevan viimekesäisen kollipennun (eli pari kuukautta Tepua vanhempi), joka painaa tällä hetkellä tasan 1800 g, joten ei tuo Tepu olekaan mikään pikkuinen, vaikka ehkä ensivilkaisulla voi siltä näyttääkin.  Eläinlääkäri sitten totesi, että Tepu onkin vaan rakenteeltaan niin jäntevä, että sen takia näyttää niin pikkuiselta, vaikka onkin ihan normaalin painoinen tuon ikäiseksi :) Tämä vieräytti aika ison kiven pois sydämeltäni, sillä ehdin jo soimata itseäni siitä, että enkö osaa ruokkia pentua oikein tai muuten mahdollistaa sen hyvää ja iänmukaista kehitystä, mutta eihän tässä mitään virhettä olekaan tapahtunut. Kissa syö, kasvaa ja kerää massaa, niinkuin sen kuuluukin :)
     
  • Pennun tulo taloon tarkoitti myös ruokamäärän ja ruokintakertojen lisääntymistä. Hieman olen siis ollut huolissani noista isoista kissoista ja niiden painonhallinnasta. Kun talossa on useampi kissa, niin yhden kissan ruokkiminen salassa muilta on lähes mission impossible. En siis ole voinut estää isoja kissoja syömästä ylimääräistä ruokaa, kun sitä on nyt ollut kupissa tarjolla pentua silmälläpitäen. Olikin siis mukava yllätys, kun vaaka näytti Elmolle 4,7 kg (eli sitä samaa mitä aina ennenkin, ei ole lukema muuttunut ollenkaan) ja Hiskille 3,85 kg, mikä oli vain hitusen enemmän kuin edellisellä punnituskerralla (elokuussa 09). Tämän myötä putosi toinenkin kivi sydämeltäni, en olekaan syöttänyt isoja kissojani läskeiksi!