Nyt kun säät kylmenee ja ilma niin sisällä kuin ulkonakin kuivuu ja sähköistyy, on ihon kosteutukseen ja hyvinvointiin kiinnitettävä erityistä huomiota.

Kotimme sähkölämmitys kuivattaa emännän ihon ja silmien lisäksi myös kissojen ihoja ja sen verran tähän viittaavia merkkejä on havaittavissa (Hiskillä tuntuu olevan hieman kutinaa ja Elmolla puolestaan vähän hilsettä), että aloittelen tässä tänäiltana kissoille sisäisen ihonhoidon tehokuurin, eli rasvahappokuurin Viacutan valmisteella.

Elmon minimaalinen hilseily (pari hippusta silloin tällöin) alkoi karvanvaihdon yhteydessä, jolloin se on normaalia(näin sanoi eläinlääkärikin :) ), mutta nyt kun Hiskillä on kuivasta (ja sähköisestä) huoneilmasta johtuen ilmeisesti iho hieman kuiva, niin saavat molemmat kertarykäyksellä rasvahappokuurit, ei siitä mitään haittaakaan liene.

Olen myös kammannut kissoja jonkin verran, Elmo sietää kampailua pienissä erissä, Hiski ei senkään vertaa vaan yrittää pyydystää kampaa joka kerta kun sitä kampaan ja eliminoida sen pois pelistä :D

Olen kokeillut aikaisemminkin näille jos jonkinmoista öljylisää (kalaöljystä rypsiöljyyn), mutta etenkin Elmo on tarkkanenäisenä poikana jättänyt öljytyt sapuskat kuppiin. Nyt elättelen toiveita että tuo Viacutan menisi paremmin alas, sillä sen annostus tuon kokoisille eläimille on ihan minimaalinen.

Toivottavasti rasvahappokuurista olisi hyötyä, pitäisi keksiä myös jokin kikkakolmonen jolla kissojen turkkien sähköisyyttä saisi vähentymään... olisiko kenelläkään vinkkejä?