Hieman venähti tuo käsite "huomenissa" , ehdinpäs nyt vihdoinkin päivittää kuulumiset, pahoittelut että kesti.

Eli, hammaslääkärikäynti meni siis ihan hyvin.

Elmo -meidän herkkä poika oli tosin ottanut tämän koko tapahtuman todella vakavasti ja osoittanut murinallaan tilanteen hänen osaltaan hyväksymättömäksi. Oli kuulemma kissa minun lähdettyäni (lähdin siis joksikin aikaa muualle ja palasin operaation jälkeen hakemaan kissat kotiin) äitynyt kiroilemaan siinä määrin, että eläinlääkäri oli joutunut tuikkaamaan hieman ekstrarauhoitetta ennen kuin päästiin tositoimiin.

Elmo kun on hyvin herkkä ja reagoi pieniinkin tapahtumiin melko voimakkaasti, niin reaktio oli kyllä herkkyytensä huomioon ottaen ymmärrettävä, vaikkakin toki harmillinen :( Elmo ilmeisesti aavisti että eläinlääkäriin oli lähtö, sillä jurnutti kuljetuskopassa jo kotona, ennen lähtöä ja sadatteli melko voimakkaasti kun eläinlääkäri laittoi ensimmäistä rauhoitusainetta, puhumattakaan siitä puolitokkurassa olevan kissan pörinästä jota se päästi ilmoille kun sitä oltiin siirtämässä kuljetuskoppaan kotiin lähtöä varten.

Ei onneksi tehnyt muuta kun uhoili ja kotiin päästyä oli ihan säyseä ja ilmeisen helpottunut siitä että takaisin kotiin päästiin. "Ei se emäntä hylännytkään meitä sinne eläinlääkäriin."

Heräämisessä ei ollut kumpaisenkaan kohdalla mitään ongelmia, Elmokin oli melko nopeasti tolpillaan kun kotiin päästiin, eikä siinä vaiheessa tosiaan osoittanut mitään ärsyyntyneisyyden merkkiäkään. Pissat oli ehtinyt itsensä päälle jo eläinlääkäriasemalla pissata, mutta nekin oli oma-aloitteisesti pessyt niin hyvin pois, ettei poikaa tarvinnut enää järkyttää pesuun joutumisella.

Hiski oli myös nopeasti tolpillaan ja varmasti omasta mielestään joutuivat Elmon kanssa viettämään aikaa lattialämmitetyssä ja pyyhkeillä verhoillussa kylpyhuoneessa aivan liian kauan.

Kuten ilmeisen selväksi lienee jo tullut, niin kissoille tehtiin siis hammaskiven poisto ja se meni hyvin kumpaisenkin osalta. Eläinlääkäri kehui etenkin Hiskin hampaita ja sanoi että tämä operaatio on näiden kissojen kohdalla seuraavan kerran edessä aikaisintaan vuoden, ehkä jopa vasta puolentoista kuluttua :)

Nyt olen myös kiinnittänyt entistä tarkemmin huomiota kissojen syömisiin, sillä kuten odotettavissao likin, niin Hiski on ruvennut kastrointinsa (7/09) jälkeen keräämään painoa (alkutilanne 3,2 kg, nyt n.3.7 kg) ja nyt kun Hiskin paino on vielä ok (ei todellakaan vielä mikään punkero), niin on helpompi tässä vaiheessa puuttua ennaltaehkäisevästi ylipainon kertymiseen kuin yrittää laihduttaa lihavaa kissaa.

Nyt siis syömiset tarkkailussa, etenkin Hiskillä. Elmon paino puolestaan on pysynyt samana (4,8 kg, mikä normaalipaino huomattavasti Hiskiä isompirakenteisemmalle Elmolle), joten hänen kohdalla ei painontarkkailuun niin suurta tarvetta. Toivonmukaan Hiskikään ei tuosta enää pullistuisi, nyt on juuri sopiva :)