Pahoittelen taas pitkäksi venähtänyttä päivitysväliä. Oon ollu nyt puolitoista viikkoa työharjottelussa (opiskeluihin liittyvä) ja se kertakaikkiaan vie kaikki mehut. Ensi viikko vietetäänkin sitten hiihtolomaa :)

Tepulla on rokotusreaktio :( Sai muutamaa päivää ennen mulle tuloaan nelosrokotteen tehosteen ja nyt sillä ja kolmella vielä kotona olevalla, samaan aikaan rokotetulla sisaruksellaan on samat oireet. Silmät siis vuotavat ja rähmivät (eivät kuitenkaan vaikuta tulehtuneilta ja jos olisi silmätulehdus niin se olisi luultavimmin aikaa sitten tarttunut muihinkin kissoihin). Eläinlääkäri oli sitä mieltä että rokotusoireesta on kyse ja että paranee itsestään kun keho muodostaa vastustuskyvyn .

Pennut ovat siis saaneet nelosrokotteen, johon kuuluu kissarutto, kissaflunssa (herpes- ja calicivirukset) ja klamydia. Pennut ovat nyt siis reagoineet joihinkin näistä nelosrokotteen "ainesosasta" samalla tavoin kuin jotkut ihmisistä saivat sikainfluenssarokotuksen seurauksena lieviä sikainfluenssan oireita.

En tiedä onko rokotusreaktio oikea sana kuvaamaan tätä tilannetta, sillä yleensä kai rokotusoireet käsitetään ns. allergisiksi reaktioiksi tiettyjen rokotteiden tiettyjä ainesosia kohtaan (esim. analyfaktinen shokki), mutta enpähän keksinyt muutakaan termiä kuvaamaan nyt tätä Tepun ja sisarustensa tilaa.

Onko teillä kokemusta kissojen rokotusreaktioista? Millaisia ne olivat?

Pentu on muuten pirteä ja aktiivinen oma itsensä ja on saanut niin paljon vauhtia noihin isoihin kissoihin, ettei Hiskiäkään enää juuri voisi vähempää kiinostaa leikkiä meidän ihmisten kanssa. Rallia siis vetävät ihan antaumuksella edelleen, Hiski etenkin on oikein innoissaan uudesta leikkimistä rakastavasta pikkuveikastaan ja Elmo on iloinen kun pääsee halutessaan leikkiin mukaan, mutta saa myös kaipaamaansa omaa rauhaa.

Tepu on myös tuntunut saaneen lisää painoa. Yritin kovasti punnita sitä talousvaa'alla, mutta jo valmiiksi hieman epätarkan vaa'an viisari vaan heilui edes takaisin kun kissa ei malttanut pysyä paikallaan ja painon määrittäminen osoittautui näillä välineillä mahdottomaksi. Kuitenkin syliin nostaessa eron huomaa selkeästi.

Kevät on selkeästi tuloillaan ja isot kissat viihtyvät ulkona. Tepun kanssa ei vielä toviin ulkoilua harkita ja se onkin viettänyt eloa täällä sisällä. Nyt isoilla pojilla vaikuttaa olevan sen verran jo kevättä rinnassa, että kokoajan pitäisi ulos päästä. Äsken olivat jo pihalla ja nyt saavat tyytyä kompromissiin, eli avonaiseen ikkunaan jonka ritilöiden välistä voi katsella ja haistella ulkoilmaa.