Kissat ovat taas pienen tauon jälkeen saaneet aktivointipallot pyöriteltävikseen... Tuntuu että Hiski on etenkin niin tuon nappulan perään, että kivempi että sitä on koko ajan "saatavilla" pienemmissä määrin aktivointipallossa, kuin että hotkaisee kupista koko annoksen kerralla ja sitten on kokoajan mänkymässä lisää.

Tässä tapauksessa on hyvää se, että määrällisesti nappulaa ei ole paljoa (ei siis varmaan juurikaan sen enempää kuin olisi kerta-annoksena kupissakaan), mutta kun kissa saa sitä omaan tahtiinsa pallosta pyöritellä, niin pienempikin määrä riittää pidemmäksi aikaa ja kissoillakin jotain tekemistä.

Päivittäin täytän nuo aktivointipallot (2kpl) kerran ja illalla saatan täydentää hieman, mikäli pallot ovat olleet suosiossa. Pyrkimyksenä on, etteivät kissat saisi ns. "liikaa kuivamuonaa" (Hiskin linjat ja molempien kissojen virtsatiet nääs... ne kun söis niin paljon napua kun niille vaan antais), mutta haluan myös säilyttää kissojen innostuksen noihin palloihin ja siksi pyrinkin parhaani mukaan siihen, ettei noista palloista pääsis nappula myöskään loppumaan (kuka sitä nyt haluaisi palloa pyöritellä jos sieltä ei tule herkkuja?).

Meillä siis aktivointipallot ovat lattialla päivän ja illan ajan, yöksi otetaan pois. Kyseessä on siis tuollaiset kissoille tarkoitetut aktivointipallot, eivät siis ole kovin isoja. En osaa arvioida, että paljon tuollainen yksi pallo vetää kuivamuonaa, mutta näin silmämääräisellä arviolla jokseenkin saman verran mitä meidän kissat ovat aiemmin kuppiinkin päivässä saaneet (raksubaari ei siis meillä ole missään vaiheessa ollut jatkuvasti auki, maun vuoksi vaan niitä meillä maistellaan :D).

Lisäks on mun mielestä hyvä, että vähän joutuvat jotain tekemään nappulansa eteen, joten aktivointipallo on kiva ylimääräinen aktiviteetti ja kissojen kiinnostuksesta ja innostuksesta päätellen ne ovat myös samaa mieltä asiasta :)

Onko teidän kissoillanne aktivointipalloja tai muita "pulmapelejä"? Mitä kissanne ovat moisista mieltä, kiinnostaako vai ei? Oletteko keksineet tuonne sisään mitään kivaa ekstraa, vaihtoehtoja kuivamuonalle?