Tämän tekstn kirjuuttelin tuonne eräälle keskustelufoorumille ja päätin jakaa sen teidänkin kanssanne:

Tämähän on ihan selvä juttu. Esim. ihmisillä ja hevosilla on selkeästi havaittavissa, että kumpi puoli on motoriikaltaan vahvempi, kumpaan suuntaan/kummalla puolella liikkeet (ihmisellä esim. kirjoittamien, hevosella esim. kouluratsastuksen kiemurat kuten ympyrät, asetukset ja taivutukset) on helpompi tehdä ja kumpi on se "luontaisen tekemisen puoli"

Nyt kun olen tuon meidän Hiski -kissan kanssa taas harjoitellut temppuja, niin kyllähän tämä oikea- / vasenkätisyyden/ puolisuuden periaate pätee kissoihinkin.

Me kun ollaan Hiskin kanssa nyt opeteltu ympäri pyörähtämistä molempiin suuntiin ja vasemmalle pyörähtäminen sujuu jo moitteetta pelkästä käsimerkistä, kun oikea puoli taas on melko paljon vaikeampi ja edelleen vaatii runsasta kannustusta että "piruetti" vasemmalle suoriutuu.

Tuntuu että kissa ei ihan samalla tavalla hahmota liikkeitään oikealle pyörähtäessä kuin vasemmalle, ihan vastaavasti kuin vasenkätinen ei ole yhtä hyvä kirjoittamaan oikealla kädellä kuin vasemmalla.

Mistään kivuista tässä ei ole kyse, vaan ihan tällaisesta vastaavasta ilmiöstä kuin ihmisilläkin.

Oletteko te kissojenne kanssa temppuillessanne huomanneet tällaista puolten "epätasaisuutta", kumpi puoli teidän kissoillanne on vahvempi ja miten se tempputilanteessa/ temppujen harjoittelussa ilmenee?

ps. Kissat ovat innostuneet nyt kelien lauhtuessa taas ulkoilemaan. Siitä tulossa oma postauksensa, kunhan saan siirrettyä kuvat kännykästä koneelle :)