On tää niin AARGH! Kauan odottamamme näyttelyn sijaan suuntaammekin sitten heti pääsiäisen jälkeen lääkäriin. Kissat siis aivastelevat ja nyt haluankin sitten selvittää, että onko aiheuttajana virus vai bakteeri vai mikä.

Näyttelyyn ei nyt tietenkään voida osallistua, sillä mä en todellakaan a) stressaa moisella vähänkään sairasta kissaa enkä b) mene sairaan kissan kanssa näyttelyyn mahdollisesti tartuttamaan muita kissoja.  Eli nyt sitten tutkitaan ja hutkitaan että mistä mahd. oireilut johtuu ja sen perusteella sitten suunnitellaan näyttelyjatkoa. Taitaa jokatapauksessa meidän näyttelykauden alku siirtyä kesän puolelle.

Ei mua tuo näyttelyn missaaminen tietenkään ensisijaisesti harmita, vaan se että kissat oireilee. Toviotaan nyt että kyseessä ois joku pöpö jonka sais lääkkeillä häädettyä huspois.

Yks juttu vielä, mikä mut säikäytti pahanpäiväisesti pari päivää sitten, oli Tepukainen. Sillä kun oli kakkiminen todella vaivalloisen näköistä, laahaili kakkapersustaan pitkin lattioita ja oli todella vaikean oloinen. Siinä sitten oli puolipitkäkarvaisen kissan peppukarvatkin ihan täynnä sitä itseään, joten eikun villahousupesulle.

Siinä kissan peräpäätä pestessäni sitten löytyikin syy kakkaamisen vaikeuksille: Teppo pungersi peräpäästään ainakin 10cm pitkän pötkön... KARVAA!... Siis pelkkää karvaa... Se oli kuin sellainen tyylipuhdas karvaoksennus, mutta tuli vaan ulos toisesta päästä. 

Jälkikäteen osasin yhdistää asiat toisiinsa ja älysin että tuo karvapötkö oli ennen ulostuloaan vaivannut Tepukaista varmaan pari päivää. Mä kun kiinnitin huomiota että se nuoli peffaansa vähän keskimääräistä enemmän, ehdin jo huolestua mahdollisista pissavaivoista ja päätin että tarkkailen kissan käytöstä pissavaivojen varalta. Noh, pepunnuolemiset loppuivat siihen paikkaan kun karvapötkylä ulostautui ja seuraavana aamuna lensi vielä toinen karvapötkylä oksennuksen muodossa lattialle. 

Juuri tuossa reilu viikko sitten istuttelin kissoille vehnänorasta pureskeltavaksi, sillä tuloksella että ainoa mitä niille kissojen toimesta tehtiin oli, että kaivettiin mullat ruohoastioista lattialle... 

Oon kyllä näin jälkikäteen helpottunut että se karvapötkylä tuli luonnollista reittiä ulos, sillä taas välähti mielessä kauhuskenaariot suolitukoksesta ja leikkauspöydälle joutumisesta... Nyt sitten mietinkin että pitäiskö tuolle karvakasalle syöttää varotoimenpiteinä vaikka Levolacia näin karvanlähtöajan yli, ettei vaan mene kissalla suoli tukkoon. Taas nimittäin oli suolitukos pelottavan lähellä.